Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatoni nyaralás linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Balaton - Balatoni [2. oldal]
részletek »

Balatoni nyaralás képes leírás: Balaton - Balatoni [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: balatoninyaralas.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 127 db
Balaton

Balaton

Közép-Európa legnagyobb állóvize és környéke, Magyarország legkedveltebb turisztikai célpontjai közé sorolható. A vízparti kikapcsolódáson túl lehetőséget nyújt történelmi emlékek, különleges természeti értékek megtekintésére. A Balaton északi partja gyorsan mélyülő, hűvösebb. Déli partja viszont sekély, ezért kedvelt a kisgyermekesek körében. Minden évben megrendezésre kerül a Kékszalag Nemzetközi Vitorlás Verseny, amely egy külső szemlélőnek is nagy élménnyel szolgál. A magyar tenger igazi paradicsom a téli sportok szerelmeseinek, hiszen sekélysége miatt könnyen befagy. Aki hűvös pincében kiváló dunántúli borokat szeretne kóstolgatni, az bátran ellátogathat többek között a Badacsonyba, Somlóra és Balatonboglárra.

Balaton - Wikipédia

Balaton - Wikipédia

A Balaton (latinul Lacus Pelso, németül Plattensee) becenevén a magyar tenger Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Típusa a Fertő-tóhoz és a Velencei-tóhoz hasonlóan szikes tó, ezek Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavai. 79 km hosszú, szélessége 1,3-14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km². Keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a tó többi részétől. Déli partjánál medre sekélyebb. Északi oldalán található a badacsonyi borvidék és a Tapolcai-medence, jellegzetes vulkáni tanúhegyeivel. A tó egyes részein halászat folyik. A Balaton és környéke Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe. Környékén gyógyfürdők, termálforrások találhatók. A tavon minden évben megrendezik a Kékszalag Nemzetközi Vitorlás Versenyt.

Balaton Borvidék

Balaton Borvidék

A BALATON-KÖRNYÉKI bazalthegyekre már a 19. század elején felfigyeltek az írók és tudósok. Sulpice Francois Beudant (1787-1850) francia geológus 1818-ban vizsgálta a hegyeket. Eredményeit a történelmi Magyarországra vonatkozó más geológiai leírásokkal, térképekkel együtt Voyage minéralogique et géologique en Hongrie pendant l'année 1818 címmel 4 kötetben jelentette meg Párizsban (1822). Beudantnak - akit 1833-ban a Magyar Tudományos Akadémia is tagjának választott - nagy tisztelője volt id.Lóczy Lajos geológus is. Lóczy éppen a bazaltvidéknek oly' fájdalmas 1891. esztendőben (Phyloxera) kezdte meg a vidék kutatását és közel három évtizeden át volt Balaton-Bizottság vezetője.

Balaton és környéke, Balaton felvidék térkép

Balaton és környéke, Balaton felvidék térkép

Ha kirándulni, túrázni vagy biciklizni készül, és már csak a térkép hiányzik az induláshoz, látogasson el online térkép áruházunkba. Nálunk biztosan megtalálja azt a térképet, amire szüksége van. Térkép webáruházunkban megtalálja Magyarország turistatérképeit, biciklis térképeit, város és megye térképeit, ezen kívül Erdély és Románia, illetve távolabbi célpontok, országok térképeit is. A kiadványok címére kattintva pótlólagos információkat kaphat, illetve megnézheti a témához tartozó illusztrációkat. Oldalunkon akciókkal szeretnénk kedveskedni mind nagyobb példányszámú viszonteladóinknak, mind kedves visszatérő vásárlóinknak.

Balaton Opus Utazási Iroda

Balaton Opus Utazási Iroda

Nyaraljon a Balatonnál a Balaton Opus Utazási Irodával! Teljes körű képet nyújtunk a Balaton-környéki szálláshelyekről és látványosságokról, és megtaláljuk az Önhöz leginkább illő szállást! Oldalunkon kategorizáljuk a gyermek- és kutyabarát létesítményeket, valamint a SZÉP Kártya elfogadóhelyeket is, így biztosan megtalálja az ideális nyári kikapcsolódási helyszínt. Továbbá értesülhet a környékbeli rendezvényekről, fesztiválokról. Tekintse meg weboldalunkat a részletekért, valamint elérhetőségeinkért!

Balaton Térkép Kalauz

Balaton Térkép Kalauz

Online és nyomtatott térképek Magyarország legnépszerűbb idegenforgalmi régiójáról a Balatonról. Online hazai és nemzetközi interaktív, internetes böngészőben letöltés nélkül nézhető Balaton térképek és helyiség és utcakeresők. Nyomtatott Balaton térképek, szabadidő térkép, látnivalókkal és turisztikai ajánlókkal.

Balaton-átúszás

Balaton-átúszás

A 2009 évi Coca-Cola Testébresztő Balaton-átúszás a kedvező idő esetén augusztus 1-én, szombaton kerül megrendezésre. Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikőtőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart. Nevezni Révfülöpön, a kikőtőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tart. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A rajtolásnál, a csuklópánt leolvasása után zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. A várható nagy indulószám miatt kérjük, hogy óvatosan szálljanak vízbe. A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat. A célban ismét leolvassuk a vonalkódos csuklópántot, majd a teljesítők a szponzorok által biztosított kínálatból fogyaszthatnak. A zárt területen belül valamennyien átvehetik a verseny egyedi pólóját, és itt kerülnek kisorsolásra a felkínált ajándékcsomagok is. A kiérkezők itt is számíthatnak orvosi segítségre.

Balatonakali

Balatonakali

A valamikori halászfalu, Balatonfüred és Badacsony között található a tó északi partján. A falu korábban az országúttal párhuzamos, úgynevezett egyutcás település volt. Mára az új családi házak többsége a 71-es út északi oldalán áll, a település ebbe az irányba terjeszkedett és keleti-nyugati végében két nagy üdülőtelep épült. Az ősi Akali arra a kis dombra épült, ahol ma a két templom áll. A falu jellegzetességei a Kossuth utcán sorakozó, az 1700-as években épült nádtetős házak, amelyek a régi kor stílusát, hangulatát őrzik, műemléki jellegüknél fogva megkapó látványt nyújtanak. Virágos kertek, a kellemes vízű és jól felszerelt strand, árnyas sétány, családias vendégszeretet várja az ideérkezőket.

Balatonboglár

Balatonboglár

E csendes családi nyaralóhely vendégszerető lakói tágas strandokkal, fövenyes partszakaszokkal, árnyas parkolóval, messze hírű borokkal, egymást-érő kulturális-, szórakoztató- és sport programokkal, gazdag történelmi emlékhelyekkel, öt templommal, az új autósztrádán érkezőket saját leágazóval Önt várják, aki - reményeink szerint - városunkat választja megérdemelt pihenése helyéül. A szőlő és bor nemzetközi városában élő vendéglátók sokat fáradoznak a megelégedett vendég dicséretéért

Hirdetés
Balatoncar autókölcsönő

Balatoncar autókölcsönő

1990 ben kezdte autókölcsönző tevékenységét! Hazai és nemzetközi autókölcsönzők képviseletét látja el a Balaton és vonzáskörzetében és partner irodáiban. Vállalati stratégiánk alapja partnereink részére olyan teljes körű szolgáltatás biztosítása, melynek középpontjában az ÜGYFÉL áll. Abban kívánunk segédkezni, hogy utazásait az Ön számára legmegfelelőbb gépjárművel, a legkedvezőbb feltételekkel, s a leggazdaságosabban szervezhesse meg.

Balatoncard

Balatoncard

Portálunkon tájékozódhat azokról a kedvezményekről, melyeket a Balatoncard segítségével lehet igénybe venni, mely a 4. Évében (max. 2 felnőtt és 3 gyereknek) nyújt számos megtakarítási lehetőségeket: A kártyatulajdonosokat szálláshelyek, éttermek, múzeumok, fürdőhelyek, strandok, sportolási lehetőségek várják. Az érvényességi idő alatt (2010. április 30-ig) korlátlanul felhasználható plasztik kártya a teljes Balaton régióban érvényes, sőt, túl is nőtte ennek határát (Veszprém, Zalaegerszeg, Marcali).

Balatonföldvár szállás, szálláshelyek keresése

Balatonföldvár szállás, szálláshelyek keresése

A balatonföldvári szállás típusok széles palettán mozognak, megtalálható köztük hotel, panzió, vendégház, apartman, magánszállás, kemping. Balatonföldvár szállás kínálatában könnyedén megtalálhatja bárki az igényeinek megfelelő szállást, szálláshelyet, legyen az a szálláshely egy medencés luxus apartman, egy wellness hotel, vagy egy csendes nyugodt családi fészek.

Balatonfüred

Balatonfüred

A Balaton északi partjának történelmi hangulatot árasztó kisvárosában. Településünk több mint kétezer éves múltra tekint vissza, már a római korban lakott település volt. Igazán jelentőssé azonban a XIX. században vált, ekkor a hazai kulturális és társadalmi élet egyik legjelentősebb központjaként tartották számon. Híres költők, írók, politikusok töltötték itt a nyarat, lelték gyógyulásukat. Vonzereje gyönyörű fekvésében, szénsavas forrásainak gyógyhatásában, a felvidéken termő zamatos, jó boraiban, de legfőképpen az itt élő emberek vendégszeretetében rejlik. Történelmi, kulturális hagyományaink, évtizedekre visszatekintő rendezvényeink és természeti kincseink minden évszakban városunkba csábítják az érdeklődőket. Balatonfüreden járva tegyen egy sétát a városban, tekintse meg műemlékeinket, látnivalóinkat, barangoljon a bennünket körülölelő változatos hegyekben és csodálja meg a tó vizében tükröződő naplementét. Bízom benne, hogy az itt eltöltött idő maradandó élményt jelent az Ön számára, nekünk pedig hamarosan abban a szerencsében lesz részünk, hogy ismételten felkeresi városunkat, és mi ismerősként, barátként köszönthetjük Önt Balatonfüreden.

Balatonfüredi hotel és turisztikai információk

Balatonfüredi hotel és turisztikai információk

Szállás Balatonfüred ? a balatonfüredi régió webes turisztikai portálja. A Szállás Balatonfüred weboldalunkon a szállások, hotelek választékán és csomagajánlatain kívül a közeli látványosságokról is olvashat. A Veszprém megyei város a Balaton mellett fekvő városok közül talán a legkorábbi nyaraló célpont. Korát kiválóan ábrázolja, hogy Füredről indult a legelső balatoni gőzhajó még 1846-ban. Az sem elhanyagolható, hogy a forrásból kapott ?savanyú víz gyógyvíz miatt Füredet, már 1772-ben gyógyfürdőnek nyilvánították (ekkor már fürdője is volt). A Balaton közelsége és a gyógyvíz miatt Füred egész évben csalogató uticél lehet, akár egy regeneráló wellness hétvégére, akár egy kalandos balatoni kirándulásra vágyik. Talán a Balaton legnevezetesebb sétánya a Tagore sétány gyakran ad helyet különféle bor- és zenei fesztiváloknak, rendezvényeknek és kulturális eseménynek. Itt tartják minden évben a híres Anna-bált a kísérő programokkal együtt.

Balatonfűzfő

Balatonfűzfő

A csendes, barátságos, rendezett és folyamatosan szépülő település kedvező természeti és épített adottságaival várja az itt élőket és az idelátogatókat. A Bakony hegyei felől érkező szelek, a mély és így a legtisztább vízű fűzfői öböl ideális helyszínt jelent a vízisportok szerelmeseinek: az élénk vitorlás- és szörfélet, a gazdag horgász-zsákmányok tanúsítják ezt. Pezsgő sportélete, a neves Balaton uszoda, a sportstadion labdarúgó, villanyfényes kosár- és teniszpályái messze környékről is vonzzák az aktív pihenésre vágyókat. A magas napfényes órák, a strandolás kulturált körülményei ideális helyszínt jelentenek a családi időtöltésnek. Balatonfűzfő ugyanakkor a városi léthez nélkülözhetetlen, további fejlődés előtt áll: új városközpont tervei körvonalazódnak, vitorláskikötők épülnek, s tovább szépülnek köztereink, folyamatosan épülnek útjaink. Kérem, érezze magáénak városunkat: legyen Ön is alakítója településünknek, kísérje figyelemmel jövőnk alakulását!

Balatoni borrégió részletes bemutatása

Balatoni borrégió részletes bemutatása

A balatoni borrégiót az a rendkívül különleges mikroklíma teszi Magyarország egyik legkiválóbb, ha nem a legkiválóbb adottságú szőlőtermő vidékévé, amelyet a Balaton, a Bakony valamint a Balaton- felvidéki hegységek védelme együttesen természetes módon alakított ki. A balatoni borrégió területén mintegy ötven fehérborszőlő és mintegy tíz vörösborszőlő- fajtát termesztenek rendszeresen. Egyesek szerint az országban a tokaji után a balatoni borrégióban készülnek a legjobb minőségű magyar száraz fehérborok. A régió a helyi sajátosságokat tükröző fehérborairól nevezetes, leginkább ismert fajta az olaszrizling. A balatoni borvidékek kínálatát a sokféle talaj teszi gazdagabbá, értékessé és érdekessé, azonban mégis alapvetően meghatározó a közös és mindre kiható éghajlati adottság.

Balatoni Hajózási Zrt.

Balatoni Hajózási Zrt.

A balatoni személyhajózás 1846. szeptember 21-én indult meg. Ezen a napon bocsátották vízre az első gőzhajót, a Kisfaludyt. Az elmúlt több, mint 150 év alatt cégünk a balatoni turizmus meghatározó részévé vált. Társaságunk a legnagyobb hajózási cég a tavon, legismertebb tevékenységei a személyhajózás, kompközlekedés és vitorláskikötők üzemeltetése. A balatoni személyhajó-forgalom nagy részét 24 motoros személyhajó és egy 25 fő befogadóképességű vitorlás bonyolítja le. A Balaton északi és déli partja között a híd szerepét tölti be a Szántódrév-Tihanyrév útvonalon közlekedő 4 kompunk. Évente több százezer utas és jármű kel itt át. A személyhajóink ma már a Balaton 22 kikötőjét érintik. A legtöbb kirándulóhajó a Tihanyi-félsziget és a badacsonyi borvidék nevezetességeinek megtekintésére szállítja utasait. A menetrend szerinti járatokon kívül sétahajók, diszkóhajók és igény szerint különhajók indulnak. Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek rendezvényhajóink, ahol a legmagasabb igényeket is kielégítő vendéglátással állunk megrendelőink rendelkezésére. A hajóparkunk összetétele lehetővé teszi akár több száz fős rendezvények lebonyolítását teljeskörű vendéglátással is.

Tuti menü