Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatoni nyaralás - települések képes leírás: Kőröshegy - Zalakaros [2. oldal]
részletek »

Balatoni nyaralás - települések: Kőröshegy - Zalakaros [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: balatoninyaralas.tlap.hu » Balatoni nyaralás - települések
Keresés
Találatok száma - 27 db
Kőröshegy

Kőröshegy

Kőröshegy a Balaton déli partjától 3 km-re, egy völgyben fekszik. Mára összeépült Balatonföldvárral a község nyugati végén, míg észak felé Szántód 1 km-re terül el a falu határától. Déli irányban Kereki a szomszédos település 5 km távolságra, Siófok 18 km észak-keletre, a megyeszékhely Kaposvár 61 km-re délre fekszik. Kőröshegy és környéke a Somogy megyei dombvidékhez tartozik, közelebbről a Külső-Somogyi dombság egyik völgye a Kőröshegyi-völgy. Keleti oldalán a Malom-árok teraszához alkalmazkodva a Balatonföldvár-Andocsi-hát, a Balaton-árok, a Jaba és a Kis-Koppány tábladarab közt helyezkedik el. Hossza: kb. 15 km, átlagos szélessége: 300-400 m. Tengerszint feletti magassága: 106 m-312 m (Gyugy-tető) közötti.

Monoszló

Monoszló

A Káli-medence legkeletibb mellékmedencéjében, egy festői dombsor által koszorúzva, a Taróra-hegy, a Hangyás-tetö, a Hegyestű és a Pangyér-hegyek között fekszik a falu. Első okleveles említése 1252-ból való, mellyel egyidős lehet a románkon kapuzattal ékes református temploma is. Árpád-kori földvár is állott a határában: a Hegyestű-hegyen lévő vár az alatta vezető utakat vigyázta. Nemesi lakosai a kálvini hitet vették fel a XVI. században. Mára középkortól kitűnő bort termeltek errefelé, így a szőlő, valamint a gondosan megművelt határában az állattartás jelentette a fő megélhetési forrás, Református temetőjében hajdan fából faragott, kopjafa formájú fejfákat állítottak. A falu felett állott hajdan a Balaton-felvidék egyetlen szélmalma. Festői határában számos érdekes természeti érték kínál vonzó kirándulási célpontot.

Nyaraljon Vonyarcvashegyen

Nyaraljon Vonyarcvashegyen

Tekintse meg Vonyarcvashegy üdülőfalú megújult hivatalos honlapját, és ismerje meg településünket, valamint a településünkön elérhető kikapcsolódási, pihenési lehetőségeket! Vonyarcvashegy üdülőfalú a Balaton északi partján található, Keszthely közelében. Nálunk minden adott az ideális balatoni nyaraláshoz, rendelkezünk igényesen kialakított, számtalan extra szolgáltatást is kínáló stranddal, teleülésünkön rengeteg a látnivaló, a környék csodás kirándulóhely is egyben, sokrétű a szálláshely kínálatunk, hotelek, motelek, panziók, apartmanok, magánszállások és kempingek is a kedves vendégek rendelkezésére állnak. Látogasson el Ön is Vonyarcvashegyre, és legyen a vendégünk!

Révfülöp

Révfülöp

A festői szépségű közkedvelt üdülőhely a 274m magas Fülöp-hegy déli lábánál húzódik, amely a Káli-medence déli bejárata is egyben. A túlsó part közelsége miatt ősi révhely, melynek első írásos említése 1211-ből származik. A virágzó középkori települést a törökök 1548 körül elpusztították, s Révfülöp ezt követően lakatlan terület, majd Kővágóörs szőlőhegyeként gyéren lakott puszta lett. A révközlekedés 1752-ben indult újra, s 1779-ben révházról is tudósít a korabeli forrás. A villa- és üdülőtulajdonosok 1899-ben megalakították a Révfülöpi Fürdő- és Partszépítő Egyesületet, amelynek településfejlesztő tevékenysége révén üdülőhellyé, majd 1943-ban önállóvá vált Révfülöp. Ettől kezdve egy máig ívelő, dinamikus fejlődés jellemzi. Révfülöp központja a szigeti és császtai földnyelv között helyezkedik el. A vasútállomással szemben találjuk a középkori Fülöp falu XIII. századi, vörös homokkőből emelt templomának romjait. Révfülöp központja ma a forgalmas kikötő és környéke, a század elején emelt eklektikus épületekkel, a bazársorral, pecsenyesütőkkel, borozókkal. De itt áll a Közösségi Ház is, melyben a Honismereti Gyűjtemény látványos hely- és fürdőtörténeti kiállításában gyönyörködhet a látogató.

Siófok

Siófok

Szemlélődése során meggyőződhet róla, városunk a Balaton keleti medencéjének egy igen érdekes, sokszínű települése, ahol a szívesen látott vendég és az itt élő polgár - ha úgy kívánja - egy eleven, lüktető fürdőélet részese lehet, de ha rekreációs, meditatív pihenésre vágyik, úgy azt az igényét is kielégítheti nálunk. Kérem, fogadja szeretettel invitálásomat, ismerkedjen meg Siófok múlt századok hagyományira épülő értékeivel éppúgy, mint a mai kor formálta

Szállás Siófok

Szállás Siófok

Szállások a Siópláza ingatlaniroda ajánlásával, Siófok kiemelésével a Balaton körül, térképes keresővel, minden évszakban a látnivalók menü alatt, 100 db új fotó az évszaknak megfelelően Siófok városról kiadó magánszállások kulturált körülmények, és korrekt árak.

Szigliget

Szigliget

Szigliget, ahogy a neve is sejteti, egy kis sziget, a nyugalom szigete. Nagyon sok művészt ragadott meg meghittségével településünk. A rengeteg vers, regény, festmény, szobor (melyek itt készültek), próbálja, próbálta visszaadni azt az élményt, mely az idelátogatót éri kis, zegzugos utcáinkon sétágatva. Itt még nem érződik zaklatott világunk dübörgése. Itt a nyugalom és a természet az úr. Számomra, egyszerű 'földi halandó' számára nehéz szavakba önteni ezt a csodát. Ajánlom településünket mindazok számára, akiket magával ragadott és akik vonzódnak a Teremtő azon alkotása iránt, melyet Eötvös Károly a következő képpen jellemzett: 'Nincs még egy ilyen szép táj a világon'.

Tapolca

Tapolca

Őszintén remélem, hogy Ön is megérzi és megérti azt a rajongó szeretetet, amelyet városvezetők, városlakók és a már nálunk járt vendégek éreznek e tanúhegyek által körbeölelt és védelmezett kisvárosban. Azt a ragaszkodást, amiért az is, aki innen elszármazott, visszajár visszakapni egy pillanatra ez ingó, örökké változó életben és világban a biztonság érzetét. (Márai Sándor) Nekünk is, akiket minden nap körülvesz a természet csodája, páratlan élményt jelent nap mint nap felfedezni, hogy milyen varázslatos a télen gőzölgő, nyáron vakítóan csillogó Malomtó vize, a Tavasbarlang kristálytiszta, gyógyító levegője, a hangulatos utcák-terek köztéri alkotásai. Szeretnék hinni abban, hogy a műemléképületek, irodalmi és kulturális hagyományok, kiváló boraink és a tájunkra jellemző ételek másokat is elvarázsolnak. Bízom benne, hogy a város honlapján barangolva kedvet kap ahhoz, hogy ellátogasson hozzánk és megtapasztalja mindazt a gyönyörűséget, amely számukra valódi és elhagyhatatlan otthonná teszi Tapolcát. Kellemes időtöltést, jó böngészést kívánok!

Vonyarcvashegy

Vonyarcvashegy

Településünk amely valaha szőlő- és zöldségtermelő hegyközség volt, ma már kellemes pihenést nyújtó üdülőhelyként mutatkozhat be Önöknek, ahol változatos időtöltésre, kikapcsolódásra nyílik lehetősége az ide látogatóknak és az itt lakóknak egyaránt.

Hirdetés
Zalakaros

Zalakaros

Zalakaros Magyarország legvirágosabb városa, mint fürdőhely, elsősorban gyógyvízéről és gyógyfürdőjéről ismert, ám a zalai dombok ölelésében elterülő hangulatos kisváros és környezete számos egyéb természeti csodát és vonzerőt rejt. Zalakaros szíve a fürdő, mely a gyógy- és a wellness célcsoport, valamint minden korosztály számára teljes kikapcsolódást ígért 5000 nm-es vízfelületével. Ám Zalakaros varázsát nem csak a gyógyvíz adja! Egy pince oldalában ülve, ahogy a naplementét nézve poharunkban gyöngyözik a jó fehérbor - ez is Zalakaros. Egy hamisítatlan zalai túrós rétest vagy göcseji gombalevest kóstolgatva egy igazán házias étteremben - ez is Zalakaros. Meglátni a Kis-Balaton felejthetetlen panorámáját, ahogy kerékpárunkkal arra gurulunk - ez is Zalakaros. Kifulladásig táncolni egy szüreti vagy májusi utcabálon, szaunában elfáradni, 100-szor lecsúszni a fekete lyuk csúszdán, összebújni a kertmoziban, kikúrálni a fáradt ízületeket a forró gyógyvízben, kiolvasni egy régen vágyott könyvet egy hatalmas fa alatt a parkban, kilátót mászni, gyalogtúrázni, zsíros kenyeret enni hagymával uzsonnára, lovon vagy quaddal bejárni a dombokat, sárkányrepülőzni, bort kóstolni, kifogni a legnagyobb halat... ez mind Zalakaros!

Tuti menü