Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Balatoni nyaralás - települések képes leírás - Balatoni nyaralás.tlap.hu
részletek »

Balatoni nyaralás - települések - Balatoni nyaralás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatoninyaralas.tlap.hu » Balatoni nyaralás - települések
Keresés
Találatok száma - 27 db
Ábrahámhegy

Ábrahámhegy

Terveim szerint, szeretném tovább folytatni, az elmúlt 4 évben elkezdett beruházásokat, tovább szépíteni a települést, és visszanyerni annak nimbuszát. Aki látogatja honlapunkat, az bizonyára észrevette a honlap megújulását, a bővebb információ szolgáltatását. Továbbra is szívesen fogadom észrevételeiket a honlappal kapcsolatosan. Nyitott vagyok minden jó ötletre. Zárszóként pedig, akik még nem jártak Ábrahámhegyen, nyugodt szívvel ajánlom településünket. Tájékozódásként szolgáljon honlapunk, melyben megtalálható szállás, program, kultúra, természeti kincseink, szolgáltatások, üzletek, strand, egyesületek, önkormányzat és sok más egyéb hasznos információ. Aki már járt nálunk, kérem, ajánlja mások figyelmébe is. Amennyiben kifogásolni valót talált, úgy kérem jelezze számomra, hogy a jövőben ne fordulhasson elő.

Balatonakali

Balatonakali

A valamikori halászfalu, Balatonfüred és Badacsony között található a tó északi partján. A falu korábban az országúttal párhuzamos, úgynevezett egyutcás település volt. Mára az új családi házak többsége a 71-es út északi oldalán áll, a település ebbe az irányba terjeszkedett és keleti-nyugati végében két nagy üdülőtelep épült. Az ősi Akali arra a kis dombra épült, ahol ma a két templom áll. A falu jellegzetességei a Kossuth utcán sorakozó, az 1700-as években épült nádtetős házak, amelyek a régi kor stílusát, hangulatát őrzik, műemléki jellegüknél fogva megkapó látványt nyújtanak. Virágos kertek, a kellemes vízű és jól felszerelt strand, árnyas sétány, családias vendégszeretet várja az ideérkezőket.

Balatonboglár

Balatonboglár

E csendes családi nyaralóhely vendégszerető lakói tágas strandokkal, fövenyes partszakaszokkal, árnyas parkolóval, messze hírű borokkal, egymást-érő kulturális-, szórakoztató- és sport programokkal, gazdag történelmi emlékhelyekkel, öt templommal, az új autósztrádán érkezőket saját leágazóval Önt várják, aki - reményeink szerint - városunkat választja megérdemelt pihenése helyéül. A szőlő és bor nemzetközi városában élő vendéglátók sokat fáradoznak a megelégedett vendég dicséretéért

Balatonfüred

Balatonfüred

A Balaton északi partjának történelmi hangulatot árasztó kisvárosában. Településünk több mint kétezer éves múltra tekint vissza, már a római korban lakott település volt. Igazán jelentőssé azonban a XIX. században vált, ekkor a hazai kulturális és társadalmi élet egyik legjelentősebb központjaként tartották számon. Híres költők, írók, politikusok töltötték itt a nyarat, lelték gyógyulásukat. Vonzereje gyönyörű fekvésében, szénsavas forrásainak gyógyhatásában, a felvidéken termő zamatos, jó boraiban, de legfőképpen az itt élő emberek vendégszeretetében rejlik. Történelmi, kulturális hagyományaink, évtizedekre visszatekintő rendezvényeink és természeti kincseink minden évszakban városunkba csábítják az érdeklődőket. Balatonfüreden járva tegyen egy sétát a városban, tekintse meg műemlékeinket, látnivalóinkat, barangoljon a bennünket körülölelő változatos hegyekben és csodálja meg a tó vizében tükröződő naplementét. Bízom benne, hogy az itt eltöltött idő maradandó élményt jelent az Ön számára, nekünk pedig hamarosan abban a szerencsében lesz részünk, hogy ismételten felkeresi városunkat, és mi ismerősként, barátként köszönthetjük Önt Balatonfüreden.

Balatonfüredi hotel és turisztikai információk

Balatonfüredi hotel és turisztikai információk

Szállás Balatonfüred ? a balatonfüredi régió webes turisztikai portálja. A Szállás Balatonfüred weboldalunkon a szállások, hotelek választékán és csomagajánlatain kívül a közeli látványosságokról is olvashat. A Veszprém megyei város a Balaton mellett fekvő városok közül talán a legkorábbi nyaraló célpont. Korát kiválóan ábrázolja, hogy Füredről indult a legelső balatoni gőzhajó még 1846-ban. Az sem elhanyagolható, hogy a forrásból kapott ?savanyú víz gyógyvíz miatt Füredet, már 1772-ben gyógyfürdőnek nyilvánították (ekkor már fürdője is volt). A Balaton közelsége és a gyógyvíz miatt Füred egész évben csalogató uticél lehet, akár egy regeneráló wellness hétvégére, akár egy kalandos balatoni kirándulásra vágyik. Talán a Balaton legnevezetesebb sétánya a Tagore sétány gyakran ad helyet különféle bor- és zenei fesztiváloknak, rendezvényeknek és kulturális eseménynek. Itt tartják minden évben a híres Anna-bált a kísérő programokkal együtt.

Balatonfűzfő

Balatonfűzfő

A csendes, barátságos, rendezett és folyamatosan szépülő település kedvező természeti és épített adottságaival várja az itt élőket és az idelátogatókat. A Bakony hegyei felől érkező szelek, a mély és így a legtisztább vízű fűzfői öböl ideális helyszínt jelent a vízisportok szerelmeseinek: az élénk vitorlás- és szörfélet, a gazdag horgász-zsákmányok tanúsítják ezt. Pezsgő sportélete, a neves Balaton uszoda, a sportstadion labdarúgó, villanyfényes kosár- és teniszpályái messze környékről is vonzzák az aktív pihenésre vágyókat. A magas napfényes órák, a strandolás kulturált körülményei ideális helyszínt jelentenek a családi időtöltésnek. Balatonfűzfő ugyanakkor a városi léthez nélkülözhetetlen, további fejlődés előtt áll: új városközpont tervei körvonalazódnak, vitorláskikötők épülnek, s tovább szépülnek köztereink, folyamatosan épülnek útjaink. Kérem, érezze magáénak városunkat: legyen Ön is alakítója településünknek, kísérje figyelemmel jövőnk alakulását!

Balatonlelle

Balatonlelle

Balatonlelle Somogy megyében, a Balaton déli partján, Siófoktól nyugatra, Budapesttől 136 km távolságra fekszik. Vasúton, a 7-es és 67-es műúton személygépkocsival és buszszal egyaránt kényelmesen megközelíthető. Lellén két benzinkút segíti az autók forgalmát, valamint szervíz- szolgáltatás is igénybe vehető. A Balaton vizén sűrű hajóközlekedés bonyolítja le a forgalmat, melynek vérkeringésében Lelle is fontos szerepet tölt be.

Balatonmáriafürdő

Balatonmáriafürdő

A Festetics család birtokát képező keresztúri selymes, homokos Balaton part az 1880-as években már a csendet, pihenést szeretők kedvelt területe volt, de ekkor még a keresztúri bivaly csorda legelészett itt. Az 1891-es filoxéra vész elpusztította a zalai part szőlőskertjeit. Ezért az akkori földművelésügyi kormányzat Széchényi Imre grófot bízta meg, hogy Keresztúr határában vegyen bérbe a hat kilométer hosszúságú uradalmi területen 317 holdat és alakítson ki ott 585 telket a homokon, amelyben a filoxéra nem él meg. A kormánybiztos saját maga vezette az első szőlők ültetését.

Balatonszárszó

Balatonszárszó

Balatonszárszó - Somogy megyében - a Balaton déli partján elhelyezkedő, 2170 lakosú település. A Külső-Somogyi dombság ölelte völgyben fekszik. Neve is erre utal, szárazaszó, szárazvölgy. Szent László királyunk 1082-ben kelt oklevelében említi először nevét Zarosozow alakban. A közelmúltban történt régészeti feltárások szerint a nagyközség területe és közvetlen környéke már i.e. 2100. táján lakott hely volt. A rómaiak jelenlétére utalnak a III-IV. századból származó csont és cserép maradványok.

Hirdetés
Balatonszentgyörgy

Balatonszentgyörgy

Nem tartozunk közvetlenül a Balaton parti községek közé, de kedvező földrajzi helyzetünk lehetővé teszi, hogy mind jobban bekapcsolódjunk az idegenforgalomba. Balatonszentgyörgy a Balaton délnyugati csücskénél fekszik, a Zala folyó és a 7. sz. főközlekedési út között, a Kis-Balaton Természetvédelmi Terület határában. A község a déli Balaton-part és Somogy megye kapuja. Aki a Budapest-nagykanizsai főút felől érkezik hozzánk gépkocsival, a Somosi dombtető gyönyörű panorámája fogadja. Elérhető távolságban ott csillog a Balaton víztükre; kicsit lejjebb a völgyben községünk látható, a házak közül kiemelkedő római katolikus templomával

Balatonszepezd

Balatonszepezd

Az egykori kis halászfalu a part menti dombokra épült, szőlők, erdők és hegységek veszik körül. A XIII. században királyi udvarnokok lakták, később helyi nemesek, a veszprémi püspökség, a somogyvári bencés apátság birtoka volt. A török támadások miatt sokat szenvedett lakosságot németekkel, telepesekkel egészítették ki a XVIII. század közepén. A XX. század eleji krónikák már úgy emlékeznek meg a településről, hogy a Balaton egyik legkisebb pontja. Már negyedszázaddal ezelőtt élénk fürdőélet volt itt, Nagy Pál tevékenysége folytán. Nagyobbrészt írókból, művészekből tevődött össze a társaság, mely Boglár és Révfülöpön át járt Szepezdre nyaralni. A XX. század elején, hogy a vasút megépült, újra megélénkült Szepezd iránt az érdeklődés. A község fölött elterülő magaslatokról igen szép a kilátás a Balatonra és Somogyra. Az erdővel és szőlővel borított hegyek Bálint-hegy (299 m ), Kopasz-hegy (284 m ), Öreg-hegy (289 m). Keleti irányban a Vírius nyaraló telep, melyet a századfordulón Víriusz Vince hozott létre saját birtokán, aki komoly érdemeket szerzett a filoxéna járvány idején a szőlőültetvények védelmében és új fajták meghonosításában. A Víriusz telepi Fürdőegyesület első alapszabálya 1933-ból való. A Római Katolikus templom - a környék egyetlen fogadalmi temploma - a XIII. században épült román stílusban, a Balatonon viharba került halászok fogadalma alapján.

Bencsik Villa

Bencsik Villa

Nyaralónk májustól- szeptember végéig várja vendégeit. Vendégeink részére 6-8 fő férőhelyet tudunk biztosítani. Alkalmas családok,- baráti társaságok,- csoportok,- barátok részére. 110 nm- es, kétszintes, nagy erkélyes, hangulatos, csendes környezetben, hatalmas udvarral,kocsibejáróval, biztonságos parkolási lehetőséggel, (zárható kapuval, hintával, gyermekeknek homokozóval ) várja a feltöltődni vágyókat! Figyelmeztetjük kedves Vendégeinket, hogy egy- egy szobát nem áll módunkban kiadni, ezért érdemes (maximum : 8 fő) minél többen összefogni. Adottságok: 400 m - re a parttól, 100- 200 m- re orvosi rendelő, bolt, templom, fagyizó, bicikli kölcsönző, szórakozó helyek pl. Black Magic,éttermek.

Best Balaton turisztikai kártya

Best Balaton turisztikai kártya

Best Balaton turisztikai kártya. Prémium kedvezmények a Balaton északi partján. Foglaljon szállást partnereinknél és gazdagodjon exkluzív kedvezményekkel. Kedvezményt biztosítunk a strandokon a helyi busz járatokon. Igényelje a kártyát a Best Balaton partner szálláshelyein Lovason, Csopakon, Balatonfüreden vagy Tihanyban. Nyaraljon és utazzon extra kedvezménnyel a a Balaton legjobb oldalán. Keresse weboldalunkat szállásadó partnereinket, ahol igényelheti a kedvezményt adó kártyánkat, melynek segítségével minimum 20% kedvezményt kaphat a Balaton északi partjának legjobb strandjaira. A Veszprém Volán helyközi járatait díjtalanul veheti igénybe a kártya birtokában. Használja ki a turisztikai kártyánk nyújtotta előnyöket.

Fonyód

Fonyód

A több mint 925 éves írásos múltra visszatekintő, két gyönyörű dombra épült településünk méltán híres szépségéről, a Balaton simogató hullámairól, látnivalóiról, rendezvényeiről, piacáról. Városunk célja az értékek megőrzése, gyarapítása, továbbadása az utókor számára. Meggyőződésem, hogy gondozott, családias hangulatú strandjainkon mindenki jól érzi magát, színes és változatos programjaink között pedig mindenki talál magának kedvére valót. Hívjuk és várjuk kedves vendégeinket: személyes jelenlétükkel is tiszteljék meg városunkat, látogassanak el hozzánk, ismerjenek meg minket! Remélem, hogy a nevezetességekben gazdag, vendégszerető településünk honlapján töltött idő felkeltette az érdeklődését, és ezért nemsokára személyesen is meglátogat minket.

Horváth Apartmanház

Horváth Apartmanház

Ha Siófokon szeretne nyaralni, vagy üdülni, jöjjön hozzánk a Horváth-házba 5 személyes apartman házunkba. Nálunk garantáltan a legolcsóbban töltheti pihenését! 10-14 napos akció egész évben! Valamint 1000Ft-os foglalási kedvezmény, július 1.-ig.Kattintson és a részleteket elolvashatja a honlapon.

Isoapartman

Isoapartman

Apartman Siófok 3 apartman akár 15 fő részére. Programok, rendezvények egész évben. Balaton, Galérius fürdő, Coke Club.Csöndes környezet, mégis közel mindenhezGondozott, virágos kertben a gyerekek részére játszási lehetőség biztosított./ hinta, csúszda, homokozó./ Az udvarban grillezni lehet, autó beállás biztosított.

Keszthely

Keszthely

Keszthely több mint 750 éves múltra visszatekintő település, a Balaton fővárosa. A város és közvetlen szomszédságának természeti adottságai a Balaton partján fellelhető történelmi emlékekben, és kulturális hagyományokban leggazdagabb településként ma is turisztikai, és szellemi központ. A patinás városkép, a különböző korok történelmi örökségének találkozása, a Balaton egyetlen korhűen felújított szigetfürdője sajátos hangulatot kölcsönöz Keszthelynek. A város központjában lévő sétálóutcán hangulatos éttermek, kávézók várják a vendégeket. Az ország legigényesebben helyreállított és berendezett kastélya a Festetics-kastély, különleges parkjával, a gótikus plébániatemplom a város főterén, vagy a tó történetét bemutató Balatoni Múzeum jól mutatja a város kitüntetett szerepét a Balaton partján. Keszthely nagy múltú iskolaváros és a környék kulturális központja, ennek köszönhetően régi hagyományai, és visszatérő rendezvényei miatt méltán nevezik a Balaton Fővárosának. Igyekeztünk városunk portálját úgy kialakítani, hogy a látnivalók leírásától kezdve a szálláshelyek felsorolásán és kulturális, szórakozási lehetőségek ismertetésén keresztül a virtuális várossétáig minden megtalálható legyen az oldalon. Remélem, hogy a honlap segítségére szolgál abban, hogy megismerje

Tuti menü