Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Balatonról képes leírás - Balatoni nyaralás.tlap.hu
részletek »

A Balatonról - Balatoni nyaralás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: balatoninyaralas.tlap.hu » A Balatonról
Keresés
Találatok száma - 6 db
A Balaton

A Balaton

A Balaton (német: Plattensee, angol: Lake Balaton) Közép-Európa legnagyobb édesvízi tava. A Balaton felszíne 595 négyzetkilométer, hossza 78 kilométer, átlagos mélysége 3 méter. A tó Balatonfűzfő és Balatonvilágos között a legszélesebb (12 km), míg Tihany és Szántód között a legkeskenyebb (1,5 km). A Balaton közvetlen vízgyűjtő területe 2577 négyzetkilométer (a Zala nélkül, mely a legnagyobb táplálója). A Balaton vizét a Sió vezeti a Dunába. Kedvelt kirándulóhely, nemcsak magyarok, hanem külföldi turisták is gyakran felkeresik. A tó mellett nagy vonzereje van a környéknek is, például az északi part szép fekvésű kirándulóhelyinek.

Balaton

Balaton

Közép-Európa legnagyobb állóvize és környéke, Magyarország legkedveltebb turisztikai célpontjai közé sorolható. A vízparti kikapcsolódáson túl lehetőséget nyújt történelmi emlékek, különleges természeti értékek megtekintésére. A Balaton északi partja gyorsan mélyülő, hűvösebb. Déli partja viszont sekély, ezért kedvelt a kisgyermekesek körében. Minden évben megrendezésre kerül a Kékszalag Nemzetközi Vitorlás Verseny, amely egy külső szemlélőnek is nagy élménnyel szolgál. A magyar tenger igazi paradicsom a téli sportok szerelmeseinek, hiszen sekélysége miatt könnyen befagy. Aki hűvös pincében kiváló dunántúli borokat szeretne kóstolgatni, az bátran ellátogathat többek között a Badacsonyba, Somlóra és Balatonboglárra.

Balaton - Wikipédia

Balaton - Wikipédia

A Balaton (latinul Lacus Pelso, németül Plattensee) becenevén a magyar tenger Közép-Európa legnagyobb tava, Magyarország vízrajzának meghatározó eleme. Típusa a Fertő-tóhoz és a Velencei-tóhoz hasonlóan szikes tó, ezek Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavai. 79 km hosszú, szélessége 1,3-14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km². Keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a tó többi részétől. Déli partjánál medre sekélyebb. Északi oldalán található a badacsonyi borvidék és a Tapolcai-medence, jellegzetes vulkáni tanúhegyeivel. A tó egyes részein halászat folyik. A Balaton és környéke Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe. Környékén gyógyfürdők, termálforrások találhatók. A tavon minden évben megrendezik a Kékszalag Nemzetközi Vitorlás Versenyt.

Balaton Térkép Kalauz

Balaton Térkép Kalauz

Online és nyomtatott térképek Magyarország legnépszerűbb idegenforgalmi régiójáról a Balatonról. Online hazai és nemzetközi interaktív, internetes böngészőben letöltés nélkül nézhető Balaton térképek és helyiség és utcakeresők. Nyomtatott Balaton térképek, szabadidő térkép, látnivalókkal és turisztikai ajánlókkal.

Legendák és tények a Balatonról

Legendák és tények a Balatonról

A balatoni szezonnyitón Szűcs Balázs, az MT Zrt. marketingigazgatója a magyar lakosság körében végzett felmérés eredményeit felhasználva cáfolta meg a tóról szóló tévhiteket. Nem igaz, hogy mindenki külföldre utazik, hiszen az utazást tervezők (vagyis a lakosság mintegy 41 százalékának) héttizede belföldön utazik, ezen belül 58 százalék csak belföldi, 13 pedig belföldi és külföldi utazást is tervez. A legnépszerűbb hazai úti cél továbbra is a Balaton. Az sem állja meg a helyét, hogy a hazai lakosok többsége Horvátországot választja: a magyar tengerhez háromszor annyi utazást terveznek honfitársaink, mint az úti célok között második helyen álló déli szomszédunkhoz. A tó nem a külföldieké, hiszen a hazai vendégek aránya folyamatosan nő, a kereskedelmi szálláshelyeken számuk meghaladja a külföldiekét. Elavult strandok helyett felújított, megszépült létesítmények (köztük több Kék zászlós minősítést is szerzett), unalmas esték helyett tartalmas programok várják az ide látogatókat. Az eseményen ismertetett felmérés szerint a hazai lakosság belföldi utazásra a tavalyinál valószínűleg 10 százalékkal többet, várhatóan 60,3 milliárd forintot költ majd el a május és szeptember közötti időszakban. Egy belföldi utazás időtartama várhatóan 5,5 éjszaka lesz, az utazások háromnegyedében kereskedelmi szálláshelyet is igénybe vesznek. A külföldi úti célok közül

Leírás a Balatonról

Leírás a Balatonról

A Balaton (latinul Lacus Pelso, németül Plattensee)[1] becenevén a magyar tenger Közép-Európa legnagyobb tava. Típusa a Fertő tóhoz hasonlóan sztyeppei tó, ezek Eurázsia legnyugatabbra fekvő ilyen jellegű tavai. 79 km hosszú, szélessége 1,3-14 km között ingadozik, átlagosan 7,8 km, felülete 594 km2. Keleti medencéjét a Tihanyi-félsziget választja el a tó többi részétől. Déli partjánál medre sekélyebb. Északi oldalán található a badacsonyi borvidék és a Tapolcai-medence, jellegzetes vulkáni tanúhegyeivel. A tó egyes részein halászat folyik. Siófok és Sármellék mellett repülőterek vannak. A Balaton és környéke Budapest mellett az ország turisztikailag leglátogatottabb területe. Környékén gyógyfürdők, termálforrások találhatók. A tavon minden évben megrendezik a Kékszalag Nemzetközi Vitorlás Versenyt

Tuti menü